Συγκομιδή ελαιοκάρπου

O χρόνος έναρξης της συγκομιδής εξαρτάται από το χρόνο που η ελιά αποκτά τη μεγαλύτερη περιεκτικότητά της σε λάδι. Κάθε περιοχή έχει το δικό της χρόνο ωρίμανσης.

Η συγκομιδή στη Στέρνα αρχίζει τον Νοέμβριο και ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο. Κατά ομολογία των ιδικών επιστημόνων, η περίοδος αυτή είναι η καλλίτερη για να παράγουμε λάδι ανώτερης ποιότητας, το οποίο θα περιέχει όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του.

Το μάζεμα της ελιάς παίζει σημαντικό ρόλο στην καλλιέργειά της και στην ποιότητα του λαδιού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι συγκομιδής και πολλά σύγχρονα μηχανήματα έχουν αντικαταστήσει το χέρι του καλλιεργητή και έχουν κάνει τη διαδικασία ευκολότερη και οικονομικότερη, κανένας όμως δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει το χέρι, που προστατεύει το δένδρο και επιλέγει την ελιά.

Παραγωγή ελαιολάδου

Η φύση φροντίζει να γεννά ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο στις ελιές της περιοχής μας.

Η δική μας ευθύνη και ο στόχος κατά την έκθλιψη τους και την ελαιοποίηση είναι να μην προκαλέσουμε την παραμικρή υποβάθμιση αυτής της ποιότητας.

Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε και επενδύσαμε σε ένα σύγχρονο φυγοκεντρικού τύπου ελαιοτριβείο που εγγυάται τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και διαθέτει τους αυτοματισμούς για συνεχή και αποτελεσματικό έλεγχο της θερμοκρασίας και του χρόνου ελαιοποίησης. Μας επιτρέπει να εγγυηθούμε ότι σε κανένα σημείο της ελαιοποίησης το ελαιόλαδο δεν ξεπερνά τους 27Co (εν ψυχρώ έκθλιψη) και άρα διατηρεί όλες τις ευεργετικές του χημικές ιδιότητες.

Παράλληλα, προσπαθούμε συνεχώς και σε συνεργασία με τους παραγωγούς που μας επιλέγουν για την ελαιοποίηση του καρπού τους να διασφαλίσουμε ότι οι ελιές ελαιοποιούνται αυθημερόν, ακόμα και αν πρόκειται για μικρές ποσότητες και μεταφέρονται σε καφάσια ή λιναρένια σακιά που επιτρέπουν στις ελιές να “αναπνέουν”.

Τυποποίηση ελαιολάδου

Για τη σωστή επεξεργασία του ελαιολάδου, διαθέτουμε από τις πλέον σύγχρονες μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου με σύγχρονο εξοπλισμό και τηρούμε τις απαιτήσεις υγιεινής σε κάθε βαθμίδα της παραγωγικής διαδικασίας.

Η εμφιάλωση γίνεται σε ένα υπερσύγχρονο δίκτυο ανοξείδωτων μηχανημάτων, χωρίς να παρεμβάλλεται καμία χημική ή άλλη επεξεργασία.

Skip to content